Lavallée, Molenbeek

Fnussjen

2023-03-24 19:00

De Brusselse drummer Nicolas Chkifi gaat samen met de andere muzikanten van Fnussjen op zoek naar de plaats van vrijheid en improvisatie binnen het brede klankenpallet dat de groep rijk is. Fnussjen werd opgericht in 2017 door Nicolas Chkifi in het kader van ‘week van de klank’.  Het kwartet heeft een bijzondere line-up, bestaande uit drum, viool (Ananta Roosens), harp (Ann Eysermans) en piano (Christian Mendoza). Hun muziek is een aaneenschakeling van miniatuur composities, geschreven door de verschillende leden van de groep en aan elkaar verbonden door avontuurlijke improvisaties.

“De muziek beweegt traag, spaarzaam en meditatief, lijkt er op uit om een mentale staat van rust te bereiken. Dit is muziek van herhaling, gestage accumulatie, trage ontbinding en contemplatie. Schetsmatige compositie en beheerste improvisatie houden mekaar in evenwicht.” (Guy Peters/Gonzo, Klara)

Voor fans van: Laniakea, Edi Ovitt, kamerjazz

  • Nicolas Chkifi  (drum & composities)
  • Ananta Roosens  (viool)
  • Ann Eysermans (harp)
  • Christian Mendoza (piano)

Socials

Organisation
De Vrienden Van Brosella vzw/Les Amis De Brosella asbl - Chrysantenstraat 28 1020 Brussel, België - BE 0430.989.113
Contact
Directeur: Bert Schreurs - +32 475 35 08 04 - bert@brosella.be | Production/Communication: Lua Huyghebaert - +32 476 85 87 02 - lua@brosella.be
Site by Ident-IT