Lavallée, Molenbeek

Eric Thielemans, Hamid Drake & Bob Moses

2024-03-07 19:30

"Talking About The Weather" is een reeks projecten waarin drummer Eric Thielemans in dialoog treedt met diverse artiesten, filosofen en wetenschappers, en met hen onderzoek verricht naar ruimte, kunstenaarschap en het leven tout court.

In deze aflevering nodigt Eric twee legendarische drummers uit Bob Moses en Hamid Drake.

BOB MOSES, een veelzijdig kunstenaar, is drummer, componist, kunstenaar, dichter, danser en visionair. Zijn leven is gewijd aan een voortdurende zoektocht naar visie, geest, compassie, groei en meesterschap in verschillende kunstvormen. Bob Moses heeft samengewerkt met een indrukwekkende lijst topmuzikanten, waaronder Charles Mingus, Herbie Hancock, Pat Metheny en vele anderen. Abbey Lincoln beschrijft hem als een geleerde en erudiete musicus met een inspirerende, wereldwijde benadering van jazz.

HAMID DRAKE is een Amerikaanse jazzdrummer en percussionist die in de late jaren negentig werd erkend als een van de beste percussionisten in de jazz en geïmproviseerde muziek. Drake combineert Afro-Cubaanse, Indiase en Afrikaanse percussie-instrumenten in zijn spel en heeft samengewerkt met prominente jazzimprovisatoren zoals Don Cherry, Herbie Hancock en Pharoah Sanders. Naast zijn bijdragen aan jazz heeft Drake ook ervaring in wereldmuziek, waaronder reggae, en is hij bekend om zijn veelzijdigheid en samenwerkingen met diverse muzikanten in verschillende genres.

 

Socials

Organisation
De Vrienden Van Brosella vzw/Les Amis De Brosella asbl – Rue A.Lavalléestraat, 1080 Brussel/Bruxelles, België/Belgique - BE 0430.989.113
Contact
Directeur: Bert Schreurs - +32 475 35 08 04 - bert@brosella.be | Production/Communication: Lua Huyghebaert - +32 476 85 87 02 - lua@brosella.be
Snel menu
Site by Ident-IT